Νέος Τίτλος Δημοσίευσης

Καταχώρηση 2016/02/08

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ  -  ΤΟ  ΜΕΓΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταχώρηση 2015/02/21
Περισσότερα

Η 1η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ έληξε με ΣΥΜΦΩΝΙΑ Eurogroup - ΕΛΛΑΔΑΣ

Καταχώρηση 2015/02/21

ο   πλήρες    κείμενο   της   ελληνικής κυβέρνησης  που  υπέβαλε  ‘‘ αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης ’’ . 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του EuroWorking Group που συνεδρίαζε επί 7 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης  19/02/15  χωρίς τελικό αποτέλεσμα και τα πάντα θα κριθούν στο σημερινό 20/02/15 Eurogroup.

 Τελευταία Ενημέρωση:   23:45 -  20/02/15

Πρόοδος σημειώθηκε, υπήρξαν προσεγγίσεις και αποσαφηνίσθηκαν πολλά σημεία των ελληνικών προτάσεων και των γερμανικών απόψεων - όμως οι διαφορές δεν  γεφυρώθηκαν. Πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του EuroWorking Group, διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και εξέφραζαν την εκτίμηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών  θα καταλήξουν σήμερα σε λύση που μπορεί  να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών-μελών της  Ευρωζώνης.

  Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ συνέχιζε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης  19/02/15 τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με κυβερνήσεις και αξιωματούχους, επιδιώκοντας να  επιτύχει συγκλίσεις-συναινέσεις για μια συμβιβαστική συμφωνία. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν  είπε ότι το κείμενο της ελληνικής πλευράς αποτελεί καλή βάση συζήτησης στο Eurogroup .

 

Βέβαιος για λύση ο Αλ. Τσίπρας 

 Τη βεβαιότητά του ότι « η ελληνική επιστολή για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του σήμερα στο πρακτορείο Reuters. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι ήταν δυνατό, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, στα κράτη μέλη. «Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του.

 

 

ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ζητήσει

 Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού

Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την ερχόμενη Κυριακή, 

αν δεν σημειωνόταν συμφωνία στο σημερινό Eurogroup .

  

 

 

   *   Η  Ελληνική πρόταση

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε το πρωί της Πέμπτης 19/2/15 ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης προς τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα επέκτασης " αξιοποιώντας την υπάρχουσα ευελιξία στην παρούσα διευθέτηση (σ.σ. στα αγγλικά αποδίδεται ως δανειακή σύμβαση), προς την κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσης και αναθεώρησης στην βάση των προτάσεων, από τη μια πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη των θεσμών  ”.

 

                                                                                               Το   πλήρες    κείμενο   της   ελληνικής   πρότασης

«Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015

 Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup,

Στα πέντε τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την οικονομική προσαρμογή. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται για μια ευρύτερη και βαθύτερη μεταρρυθμιστική διαδικασία με σκοπό τη βελτίωση των προοπτικών της ανάπτυξης και της εργασίας, τη βιωσιμότητα του χρέους και την οικονομική σταθερότητα, την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την άμβλυνση της συνεχιζόμενης κρίσης.

Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση διακόπηκαν από τις προεδρικές και τις εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου ορισμένες από τις τεχνικές συμφωνίες ακυρώθηκαν.

Οι ελληνικές Αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές της, όπως επίσης δηλώνουμε την πρόθεση μας να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας, προκειμένου να αποτρέψουμε τεχνικά εμπόδια στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης προς την Ελλάδα, την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική έναντι του οικονομικού και διαδικαστικού περιεχομένου της.


Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές Αρχές υποβάλλουν αίτημα για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για διάστημα έξι μηνών, στη διάρκεια του οποίου θα προχωρήσουμε μαζί και θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση της ευελιξίας της παρούσας συμφωνίας προς μια επιτυχή κατάληξη και αναθεώρηση, στη βάση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνηση, αφενός, και των θεσμών, αφετέρου.


Στόχος της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της Συμφωνίας είναι:

Α)  Να συμφωνήσουμε τους αμοιβαίως αποδεκτούς οικονομικούς και διοικητικούς όρους, η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τους θεσμούς, θα σταθεροποιήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, θα επιτύχει τα πρέποντα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, θα εγγυηθεί τη σταθερότητα του χρέους και θα βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015 που λαμβάνουν υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση.

Β)  Να εξασφαλίσουμε, συνεργαζόμενοι στενά με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, ότι οποιοδήποτε νέο μέτρο θα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο, απέχοντας ταυτόχρονα από μονομερείς ενέργειες που  θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την  οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.


Γ)  Να επιτρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζανα επανεισάγει την εξαίρεση (σ.σ. τους ειδικούς όρους αποδοχής των ελληνικών ομολόγων  παρά τη χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας), σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της.

Δ)  Να επεκτείνουμε τη διαθεσιμότητα των ομολόγων του EFSF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) που κρατά το HFSF (Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). (σ.σ. αφορά στο κεφαλαιακό μαξιλάρι των 11 δισ. ευρώ, το οποίο έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της διευθέτησης των κόκκινων δανείων).

Ε)  Να ξεκινήσουμε εργασίες ανάμεσα σε τεχνικές ομάδες για πιθανό νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη, που οι ελληνικές αρχές οραματίζονται ανάμεσα σε Ελλάδα, Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα μπορούσε να διαδεχθεί την παρούσα Συμφωνία.

Στ)  Να συμφωνηθεί εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και, στο ίδιο πνεύμα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάρκεια της διευρυμένης συμφωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητα της να συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου: α) να επιτευχθεί η δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και β) να επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει τις ουσιαστικές εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να αποκαταστήσουν το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ελλήνων πολιτών μέσα από βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, αμειβόμενη απασχόληση και κοινωνική συνοχή » .

 
      Μετά   από  σκληρές και  περιπετειώδης  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ  ( μάχη με Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία )                                                              η  πρώτη   μικρή   επιτυχία   επετεύχθη.    Το    πρώτο   βήμα   έγινε   για το πάγωμα  της λιτότητας. 

   

 

Το  κοινό  ανακοινωθέν EurοGroup –Ελλάδας. 

 

ΕΛΗΞΕ  με  συμφωνία EurοGroup - Ελληνικής Κυβέρνησης  του  αιτήματος  της χώρας μας για  παράταση της δανειακής σύμβασης  με  4μηνη   διάρκεια (Ιούνιος 2015)  αντί  6μηνης . Εκκρεμότητα απομένει  να καταθέσει  η Ελλάδα την Δευτέρα (Καθαροδευτέρα) 23/01/15   ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ  σε ένα  χαρτί που να μην επηρεάζουν   τους  όρους – στόχους της σύμβασης ( όχι μονομερείς ενέργειες )  και να το υπογράψουν και οι 18   υπουργοί οικονομικών του EurοGroup .   

 

   *  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ     

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα: « Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο »

 Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο", σημείωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως "οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά. Ο λαός το γνωρίζει. Άλλωστε έχει μια κυβέρνηση που θα του λέει πάντα την αλήθεια. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για αλλαγή πορείας εντός της Ευρωζώνης. Τώρα η διαπραγμάτευση μπαίνει σε ένα νέο, ουσιαστικό στάδιο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστηκε απο καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που στάθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αυτή ήταν η πιο ουσιαστική συμβολή στη διαπραγμάτευση".   

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση συνεργασίας

Καταχώρηση 2015/01/20

 

   Βρισκόμαστε  στην  ευχάριστη  θέση  να  ανακοινωσουμε στους  πελάτες μας και στο  ευρή  κοινό την συνεργασία  της   Sininvest  και της  Σκανδιναβικής   εταιρείας   NOVASOL  A. G.   στον  τουριστικό  τομέα  και  στην διαχείριση εξοχικών κατοικιών.

  Τις  επόμενες  ημέρες  αναμένετε  η από κοινού υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας  για  την  παροχή  των  νέων  προϊόντων και  υπηρεσιών  και  από  τις  δύο  εταιρείες .

    Το  ΝΕΟ προϊόν  αναφέρεται  στον  παγκόσμιο  τουρισμό  που θέλει να κάνει διακοπές  στην  χώρα μας και στους  ιδιοκτήτες  εξοχικών  κατοικιών  που  θέλουν  να πουλήσουν  το ακίνητό τους.  Περισσότερες λεπτομέριες  θα  αναρτηθούν σύντομα  στο  ιστοσελίδα  μας .  

     Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει  εισοδηματικά  τους  ιδιοκτήτες  εξοχικών  κατοικιών  που  θέλουν  να πουλήσουν το ακίνητό τους  και  δυσκολεύονται  στην εσωτερική αγορα ή  θέλουν  να  εκμεταλλευτούν  εισοδηματικά το εξοχικό τους εκτος της  περιόδου των  διακοπών τους.

  Σχεδιάζουμε και συνεργαζόμαστε  για   την αντιμετώπιση  των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών  ώστε  να συνεισφέρουμε  στην κοινωνία..  

 

Γιάνης Βαρουφάκης : ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ

Καταχώρηση 2015/01/16

 

Περισσότερα